bloggloggaHälsobygget med PJ’s hälsoblogg lanserades i augusti 2008. Där har mer än 100 artiklar publicerats som behandlar sjukdom och hälsa. Siten belyste de tre områden som måste vara i balans för att uppnå hälsa – kost, aktivitet och vila, men också, som ett specialområde, hur viktigt det är med tarmfloran för att hålla sig frisk.

Idag är siten föråldrad och har återuppstått i en ny skepnad. Här kommer mycket nytt att publiceras, men också en del av det som fanns på ”gamla” Hälsobygget och som fortfarande är högaktuellt.

Jag som skriver heter Pehr-Johan Fager och har alltid varit intresserad av att bygga hälsa. Det manifesterades i min utbildning inom kemi och biologi och mitt 25-åriga yrkesverksamma liv inom medicinsk diagnostik och medicinteknik. De senaste dryga 10 åren har jag på fritiden och parallellt med andra arbetsuppgifter fördjupat mig inom en rad områden som berör människors välmående. Sedan april 2017 är jag också ordförande i Riksförbundet Hälsofrämjandet, som grundades av hälsopionjären Are Waerland 1939.

Ett av mina specialområden, förutom probiotika, är vitaminer och mineraler, och då främst det ”nya” hälsomineralet litium. Du kan läsa kortversionen av min första bok i ämnet genom att klicka här. En andra utökad version gavs ut i november 2016 med fyra nya kapitel och en del uppdateringar. Boken går att köpa på adlibris.se eller bokus.se.

Välkommen till Hälsobygget!